AANLEG TUINEN

Ontwerp 
Voordat een tuin aangelegd kan worden, is er eerst een goed ontwerp nodig. Deze kunt u zelf maken, maar dit kan lastig zijn. Wij werken samen met een professioneel tuinarchitect, waarmee wij samen met u naar uw tuin, wensen en mogelijkheden kijken. Hiervoor krijgt u bezoek aan huis en vindt er een overleg plaats. In dit overleg kunt u uw ideeën delen en zullen wij deze aanvullen met eigen ideeën om de meest ideale tuin te creëren. Ook zal de tuinarchitect de praktische dingen op zich nemen, zodat het ontwerp realistisch is en als goede basis dient voor het begin van de aanleg. Het ontwerp geeft voor u duidelijk weer wat u kunt verwachten aan veranderingen en eindresultaat. 

Beplanting
Als er iets sfeerbepalend is in de tuin dan is het wel de beplanting. Beplanting geeft vorm en kleur aan de tuin. Het is van belang om de juiste planten op de juiste plek te plaatsen. Bomen, heesters en vaste planten bepalen voor het grootste deel van het seizoen de sfeer in uw tuin. Er zijn een aantal aspecten waarmee rekening gehouden dient te worden, zoals kleurencombinaties, opbouw in beplanting, kleur in de winter en de grondsoort van de tuin.

Verhoogde natuurstenen en cortenstaal bloem- en plantenbakken
Met stapelstenen kunnen wij voor u een borderrand of stenen bloembak maken. Op deze manier krijgt u een dynamische tuin met diverse hoogte niveaus. Een andere mogelijkheid is om uit Cortenstaal plantenbakken te maken. Cortenstaal plantenbakken verweren in de buitenlucht naar een mooie roestbruine kleur. Cortenstaal plantenbakken kunnen op maat gemaakt worden.


Bestrating

Meer sfeer in uw tuin met prachtige natuurstenen? Of wilt u graag een strakke tuin geaccentueerd met grindpaadjes? Hoveniersbedrijf Gebroeders Lardinois verzorgt alle soorten bestratingen. U kunt bij ons terecht voor al uw wensen wat bestrating betreft. Van een mooi terras tot de aanleg van een parkeerplaats of oprijlaan. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de juiste bestrating te kiezen. De bestrating is namelijk zeer bepalend voor de uitstraling en sfeer van uw tuin. Wij helpen u graag hiermee en adviseren u om al een keer bij een leverancier te gaan kijken.


Gazon

Een nieuw gazon aanleggen is een specialistisch stukje vakwerk. Zeker met het advies dat erbij hoort om het gazon uiteindelijk mooi te houden, wordt erg onderschat. Gazon groeit niet het hele jaar door, het groeiseizoen van gras loopt vanaf maart tot november. Een gazon dient gemaaid te worden wanneer het gras tweemaal zo hoog is als wanneer het net gemaaid is. Maaien is belangrijk, maar alleen daarmee bent u er nog niet. De juiste grond-, plek-, voeding- en middelen voor uw gazon voorkomen dat mos, onkruid en kale plekken de overhand krijgen in uw schitterende gazon. Bij ons kunt u terecht voor gazonaanleg door middel van: graszoden & inzaaien.

Vlonders
Tegenwoordig wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van vlonders in een tuin. Vlonders van hout zorgen er voor dat er een echte eye-catcher ontstaat in uw tuin en bovendien zorgt een vlonder voor meer warmte en een gezelliger gevoel. Wij maken vlonders rondom zwembaden, voor jacuzzi’s en zithoeken. Vooraf zal er een ontwerp gemaakt worden. U heeft de keuze uit diverse houtsoorten of composiet.

Tuinrenovatie
Een tuinrenovatie wordt gekozen wanneer de basis van de tuin op orde is, maar enkele veranderingen wenselijk zijn of wanneer er een  vernieuwing van de tuin gewenst is. We kijken wat er allemaal onder een renovatie valt en maken vrijblijvend een plan. 
Bij een tuinrenovatie zal de basis van de tuin hetzelfde blijven.

 

 

AANLEG Groen BEDRIJVENTERREINEN

Wij verzorgen de aanleg van het groen rondom: verenigingen van eigenaren, vastgoedbeheerders, hotels & campings. Hierbij kunt u denken aan de aanleg van borders, bestrating en gazons.

 

 

LANDSCHAPSINRICHTING

Goede landschapsinrichting zorgt ervoor dat de buitenruimte een plek is voor iedereen. Een juiste inrichting van de buitenruimte draait altijd om de juiste beleving. Wij werken samen met een professioneel landschapsarchitect waardoor u snel een accuraat beeld krijgt van de gewenste beleving van uw landschap. Zo hebben wij geruime tijd ervaring met het aanbrengen van rasters, fruitbomen, banken en hagen.

 

 

AFRASTERINGEN, hagen, SCHUTTINGEN & HEKWERKEN

Omheiningen
Wilt u graag een betrouwbare omheining voor uw tuin? Hoveniersbedrijf Gebroeders Lardinois legt stevige omheiningen en afrasteringen aan die volledig voldoen aan uw wensen. Een woning met een tuin is een waardevol bezit. U kunt in uw tuin relaxen, spelen, werken en nog veel meer. Naast de bekende tuinschuttingen zijn er vele andere creatieve manieren en materialen om uw erfafscheiding vorm te geven. U kunt hierbij denken aan cortenstaal, aluminium, heidematten, kastanjehouten schuttingen, bamboematten of gerecyclede kunststof schuttingen. De erfafscheiding kan bijvoorbeeld ook een achtergrond en steun vormen voor beplanting. De kleur en het materiaal spelen een ook belangrijke rol in het overleg met uw buren.

Hagen
Of wilt u liever een levende groene erfafscheiding een haag of heg? U hoeft geen jaren te wachten voordat u privacy heeft. Wij leveren en verwerken hiervoor ook kant en klare hagen die snel privacy geven. Er zijn vele soorten en vormen voor hagen en heggen om toe te passen als erfafscheidingen. Hierbij onderscheiden we groenblijvend of bladverliezend, los groeiend of strak geknipt. Wij adviseren u graag.

 

loading
×